Museum Malgré-Tout

Dit museum, dat ondergebracht is in een elektriciteitscentrale van het begin van de XXste eeuw, organiseert elk jaar twee tentoonstellingen in verband met archeologie en/of prehistorie.

 

Permanente collecties over de archeologie, de evolutie van de mens en zijn technieken tijdens de voorhistorische geschiedenis in het zuiden van het tussen Samber-en-Maas gebied.

 

De archeosite bij het museum bestaat uit een reconstructie op ware grootte van de belangrijkste woningen (tenten en hutten) van de voorhistorische Europese jagers-verzamelaars.

 

Een interactieve ruimte, speelplein en rustige picknickplaats.Tijdelijke tentoonstelling en evenementen

Blup...blup...blup - Archeologie van meren en rivieren

Van 07/05/2017 tot 12/11/2017

 

Gezonken boten, verdronken dorpen, depots van ritueel begraven wapens of juwelen...

De talrijke en dikwijls uitzonderlijke restanten van menselijke aanwezigheid die ontdekt werden in vochtige milieus, tonen ons het leven van mensen uit vroegere tijden.

 

Op deze tentoonstelling worden u een twaalftal Belgische, Franse en Zwitserse archeologische sites gepresenteerd die door archeologen en duikers werden onderzocht.

 

Aan de hand van video's, maquettes en interactieve technieken kan je kennismaken met de zuigers, watergordijnen, parachutes enzovoort die werden gebruikt om deze sites te lokaliseren en te onderzoeken.

 

Meer informatie

 PRAKTISCHE INFORMATIE

Rue de la Gare, 28

5670 Treignes

Telefoonnummer : +32 60 39 02 43

Fax : +32 60 39 04 70

 

E-mail

Website

Facebook Page